miercuri, 30 martie 2011

Top 10 cei mai bogati oameni din istorie

Moda topurilor cu cei mai bogati oameni din lume a cam trecut. Acum Romania libera, in sectiunea sa de topuri, va propune un Top 10 al celor mai bogati oameni din istorie.


10. Stephen Girard (1750-1831)

Apogeul averii: 77 miliarde de euro

Sursa averii: Girard a fost un american de origine franceză care s-a îmbogăţit din comerţul maritim. Mai târziu, el a intrat în domeniul bancar şi a devenit proprietarul băncii "Banca lui Girard".

Stephen Girard a salvat guvernul american de la un colaps financiar în timpul războiului din 1812. Pentru că nu avea copii, bărbatul şi-a donat o mare parte din avere educaţiei orfanilor
9. Richard Fitzalan al 10-lea- conte de Arundel (1306-1376)

Apogeul averii: 80 miliarde de euro

Sursa averii: Richard Fitzalan a devenit o legendă militară după ce a luptat în războaiele de independenţă ale Scoţiei şi în Războiul de 100 de ani. Averea moştenită de la tatăl său a crescut considerabil după ce a dobândit titlul de conte al Surrey (sau Warenne). Deşi l-a împrumutat pe regele Edward al III cu sume mari de bani, el a lăsat moştenire o avere spectaculoasă.

8. John Jacob Astor (1763-1848)

Apogeul averii: 90 de miliarde de euro

Sursa averii: Jacob Astor a fost primul miliardar al Americii. El a înfiinţat primul trust american şi a reuşit să îşi clădească averea din comerţul cu blănuri, cu opiu şi investiţii imobiliare.

Născut în Germania, Astor a emigrat în Londra unde trăia fratele său şi apoi a urmat Războiul de Independenţă din America, locul în care şi-a construit imperiul.

7. William de Warenne (1256-1286)

Apogeul averii: 99 miliarde de euro

Sursa averii: William a primit proprietăţi în Sussex, Northfolk şi Yorkshire după ce a participat la Bătăliile de la Hastings. El a devenit cel mai bogat proprietar şi a reuşit să îşi construiască palate în fiecare ţinut primit.

Datorită loialităţii sale faţă de regele William al II-lea, în 1088 William de Warenne a fost numit primul conte de Surrey.

6. Bill Gates

Apogeul averii: 100 de miliarde de euro

Sursa averii: În 1975, Bill Gates a fondat împreună cu Paul Allen compania Microsoft. Nivelul maxim al averii sale a fost în 1999 datorită succesului neaşteptat al domeniului .com.

Din 1999 până în 2009, Bill Gates a deţinut primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista americană Forbes.

5. Alan Rufus (1040 - 1089)

Avere: 110 miliarde de euro

Sursa averii: Alan Rufus a luptat împreună cu Wiliam Cuceritorul în invazia Angliei din secolul al 11-lea. Ca recompensă pentru serviciile sale el a primit 250.000 de acri de pământ din Yorkshire până în Londra. A fost şi proprietarul Castelului Richmond din North Yorkshire, un loc impresionant şi modern pentru acele timpuri.

4. Cornelius Vanderbilt (1794-1877)

Avere: 136 miliarde de euro

Sursa averii: Un antrepenor american, Vanderbilt a câştigat o mare parte a averii din transportul maritim si feroviar. Este considerat patriarhul familiei Vanderbilt, una dintre cele mai bogate familii din istorie.
Familia este cunoscută mai ales pentru faptul că "au construit căile ferate ale Americii".

3. William Cuceritorul (1028-1087)

Apogeul averii: 154 miliarde de euro

Sursa venitului: Bărbatul a devenit duce de Normandia la vârsta de doar şapte ani, moştenind astfel averea tatălui său. A fost numit Wiliam "Bastardul" până când a condus armata care a cucerit Anglia în 1066.

Deşi a fost rege al Angliei din 1066 până în 1087, William Cuceritorul este prezent în top deoarece averea luată în calcul a fost căştigată înainte de a fi încoronat.

2. Andrew Carnegie (1835-1919)

Apogeul averii: 228 miliarde de euro

Sursa venitului: Carnegie a fost un industriaş, antrepenor, om de afaceri şi filantrop originar din Scoţia. El a emigrat în America împreună cu familia sa.

Andrew Carnegie a investit sume imense de bani în afaceri cu oţel, chiar în momentul când epoca industrializării atingea apogeul. După scurt timp a ajuns să conducă imperiul oţelului din America. Bărbatul a donat o mare parte din averea sa pentru construirea unor librării, şcoli şi universităţi atât în America cât şi în Anglia.

1. John D. Rockefeller (1839-1937)

Apogeul averii: 247 miliarde de euro

Sursa averii: Cel mai bogat american din istorie, Rockefeller a fost fondatorul gigantului energetic Standard Oil. El a controlat majoritatea rafinăriilor din America şi a ajuns să deţină monopolul a 90% dintre afacerile cu petrol din ţară.

Magnatul petrolului a fost şi un filantrop celebru care a jucat un rol important în domeniul medicinei, educaţiei şi a cercetării ştiinţifice.
Share this post
 • Share to Facebook
 • Share to Twitter
 • Share to Google+
 • Share to Stumble Upon
 • Share to Evernote
 • Share to Blogger
 • Share to Email
 • Share to Yahoo Messenger
 • More...

1 comentarii

 1. Top 10 cei mai bogati oameni din istorie12 aprilie 2011, 13:02

  [...] de euro Sursa averii: Girard a fost un american de origine franceză care s-a îmbogăţit [...] Go to Source Bookmark to:web design Articole asemanatoare:De cartarescu – de ce iubim femeileMichael [...]

  RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Bani si afaceri
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top