miercuri, 12 iunie 2013

Cumparaturile online: noua moda in Europa in 2012

Cifra istorica pentru vanzarile online in Europa in 2012, conform datelor recent publicate de Visa. Preluata de Finantistii.ro, informatia este urmatoarea:
Sumele cheltuite online, in Europa, cu cardurile Visa, au depasit, in 2012, pentru prima data, pragul de 200 miliarde de euro, in crestere cu 16% fata de anul precedent, Visa devenind unul dintre principalii lideri in domeniul platilor online cu telefonul mobil si contactless, a informat, vineri, Visa Europe.

In Europa, exista 470 milioane de carduri Visa. Segmentul cardurilor de debit reprezinta aproape 80% din portofoliul Visa si cheltuielile efectuate cu carduri de debit Visa in Europa au depasit 1.000 de miliarde euro (1.050 miliarde euro) in 2012. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa in Europa in 2012 au depasit in premiera 200 miliarde euro (212 miliarde euro), reprezentand peste 20% din tranzactiile procesate de Visa Europe.
Visa Europe este o companie de plati detinuta si operata de catre bancile membre si de catre alti furnizori de servicii de plati din 36 de tari din Europa. Compania utilizeaza un model de business bazat pe volume mari si costuri reduse pentru furnizarea de servicii companiilor membre. Profitul este reinvestit in vederea sustinerii capitalului si rezervelor. In ultimii sase ani, Visa Europe a investit peste un miliard de euro in tehnologii noi si infrastructura. sursa
De remarcat ca Romania este una dintre cele mai dezvoltate tari la acest capitol, desi cresterea vanzarilor online a fost peste media europeana in 2012.
Share this post
 • Share to Facebook
 • Share to Twitter
 • Share to Google+
 • Share to Stumble Upon
 • Share to Evernote
 • Share to Blogger
 • Share to Email
 • Share to Yahoo Messenger
 • More...

1 comentarii

 1. Nou, sa deschis Mega Shop Online Romanesc.
  Cel mai mare site de magazine online.
  Articole produse si accesorii de la A...la ...Z.
  Fa-ti cumparaturile comod in fata calculatorului pe www.megashop-on-line.blogspot.ro.(h)

  RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Bani si afaceri
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top