Treceți la conținutul principal

Translate

Top 10 cei mai bogati oameni din istorie

Moda topurilor cu cei mai bogati oameni din lume a cam trecut. Acum Romania libera, in sectiunea sa de topuri, va propune un Top 10 al celor mai bogati oameni din istorie.


10. Stephen Girard (1750-1831)

Apogeul averii: 77 miliarde de euro

Sursa averii: Girard a fost un american de origine franceză care s-a îmbogăţit din comerţul maritim. Mai târziu, el a intrat în domeniul bancar şi a devenit proprietarul băncii "Banca lui Girard".

Stephen Girard a salvat guvernul american de la un colaps financiar în timpul războiului din 1812. Pentru că nu avea copii, bărbatul şi-a donat o mare parte din avere educaţiei orfanilor

 

9. Richard Fitzalan al 10-lea- conte de Arundel (1306-1376)

Apogeul averii: 80 miliarde de euro

Sursa averii: Richard Fitzalan a devenit o legendă militară după ce a luptat în războaiele de independenţă ale Scoţiei şi în Războiul de 100 de ani. Averea moştenită de la tatăl său a crescut considerabil după ce a dobândit titlul de conte al Surrey (sau Warenne). Deşi l-a împrumutat pe regele Edward al III cu sume mari de bani, el a lăsat moştenire o avere spectaculoasă.

8. John Jacob Astor (1763-1848)

Apogeul averii: 90 de miliarde de euro

Sursa averii: Jacob Astor a fost primul miliardar al Americii. El a înfiinţat primul trust american şi a reuşit să îşi clădească averea din comerţul cu blănuri, cu opiu şi investiţii imobiliare.

Născut în Germania, Astor a emigrat în Londra unde trăia fratele său şi apoi a urmat Războiul de Independenţă din America, locul în care şi-a construit imperiul.

7. William de Warenne (1256-1286)

Apogeul averii: 99 miliarde de euro

Sursa averii: William a primit proprietăţi în Sussex, Northfolk şi Yorkshire după ce a participat la Bătăliile de la Hastings. El a devenit cel mai bogat proprietar şi a reuşit să îşi construiască palate în fiecare ţinut primit.

Datorită loialităţii sale faţă de regele William al II-lea, în 1088 William de Warenne a fost numit primul conte de Surrey.

6. Bill Gates

Apogeul averii: 100 de miliarde de euro

Sursa averii: În 1975, Bill Gates a fondat împreună cu Paul Allen compania Microsoft. Nivelul maxim al averii sale a fost în 1999 datorită succesului neaşteptat al domeniului .com.

Din 1999 până în 2009, Bill Gates a deţinut primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista americană Forbes.

5. Alan Rufus (1040 - 1089)

Avere: 110 miliarde de euro

Sursa averii: Alan Rufus a luptat împreună cu Wiliam Cuceritorul în invazia Angliei din secolul al 11-lea. Ca recompensă pentru serviciile sale el a primit 250.000 de acri de pământ din Yorkshire până în Londra. A fost şi proprietarul Castelului Richmond din North Yorkshire, un loc impresionant şi modern pentru acele timpuri.

4. Cornelius Vanderbilt (1794-1877)

Avere: 136 miliarde de euro

Sursa averii: Un antrepenor american, Vanderbilt a câştigat o mare parte a averii din transportul maritim si feroviar. Este considerat patriarhul familiei Vanderbilt, una dintre cele mai bogate familii din istorie.
Familia este cunoscută mai ales pentru faptul că "au construit căile ferate ale Americii".

3. William Cuceritorul (1028-1087)

Apogeul averii: 154 miliarde de euro

Sursa venitului: Bărbatul a devenit duce de Normandia la vârsta de doar şapte ani, moştenind astfel averea tatălui său. A fost numit Wiliam "Bastardul" până când a condus armata care a cucerit Anglia în 1066.

Deşi a fost rege al Angliei din 1066 până în 1087, William Cuceritorul este prezent în top deoarece averea luată în calcul a fost căştigată înainte de a fi încoronat.

2. Andrew Carnegie (1835-1919)

Apogeul averii: 228 miliarde de euro

Sursa venitului: Carnegie a fost un industriaş, antrepenor, om de afaceri şi filantrop originar din Scoţia. El a emigrat în America împreună cu familia sa.

Andrew Carnegie a investit sume imense de bani în afaceri cu oţel, chiar în momentul când epoca industrializării atingea apogeul. După scurt timp a ajuns să conducă imperiul oţelului din America. Bărbatul a donat o mare parte din averea sa pentru construirea unor librării, şcoli şi universităţi atât în America cât şi în Anglia.

1. John D. Rockefeller (1839-1937)

Apogeul averii: 247 miliarde de euro

Sursa averii: Cel mai bogat american din istorie, Rockefeller a fost fondatorul gigantului energetic Standard Oil. El a controlat majoritatea rafinăriilor din America şi a ajuns să deţină monopolul a 90% dintre afacerile cu petrol din ţară.

Magnatul petrolului a fost şi un filantrop celebru care a jucat un rol important în domeniul medicinei, educaţiei şi a cercetării ştiinţifice.



 

Comentarii

  1. Top 10 cei mai bogati oameni din istorie12 aprilie 2011 la 13:02

    [...] de euro Sursa averii: Girard a fost un american de origine franceză care s-a îmbogăţit [...] Go to Source Bookmark to:web design Articole asemanatoare:De cartarescu – de ce iubim femeileMichael [...]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Biggest business websites in the world - top 100

Cele mai mari siteuri de afaceri din lume - top 100 sursa: alexa.com 1 PayPal paypal.com Online payment service for individuals and merchants. Allows users to send money and bills to a ... 2 Alibaba.com alibaba.com Launched in 1999, Alibaba.com is the leading global e-commerce platform for small businesses ar ... 3 Yahoo! Finance finance.yahoo.com Personal finance, investing tips and news. 4 ESPN espn.go.com Sports news network. Includes broadcast schedule, game scores and results, and articles on coll ...  5 Bank of America bankofamerica.com Nationwide bank. Includes product and service information, online banking and bank location fin ...   6 Chase Bank https://www.chase.com/ The largest banking company in the United States. 7 Skype skype.com Peer to peer internet voice service. Mac, Windows and Linux versions available. Users may call ... 8 Wells Fargo wellsfargo.com Connects

Un nou aeroport lângă București, la Alexeni, în Ialomița

Aeroportul Alexeni-Mircea Tudor: O privire asupra unui proiect de infrastructură în România Aeroportul va fi independent energetic Aeroportul Alexeni-Mircea Tudor este un proiect ambițios care vizează construirea unui aeroport în localitatea Alexeni, județul Ialomița. Acesta ar urma să servească atât traficul de pasageri, cât și cel de marfă. Principalele aspecte ale proiectului:Localizare: Aeroportul se va afla în apropierea localității Alexeni, într-o zonă care are potențial pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Numele: Va fi denumit Aeroportul Alexeni-Mircea Tudor, în onoarea unui fost pilot și antreprenor român. Capacitate: Se estimează că aeroportul va avea o capacitate de trafic semnificativă, deservind atât curse interne, cât și internaționale. Beneficii economice: Proiectul ar putea stimula dezvoltarea economică a regiunii, atrăgând investiții și creând locuri de muncă. Infrastructură: Va include piste de decolare și aterizare, terminale pentru pasageri și facilități

Blom Bank Romania

Romania BLOM Bank France - Romania /  Banque Banorient France Blom Bank France S.A. Paris, Romania Branch -Headquarter Unirii Bldv. No. 66, Bloc K3, mezanin Sector 3, Bucharest, P.O. Box 1-850 Phone: 004 021 302.72.01 (06) Fax: 004 021 318.52.14 (03) Banca are sucursale în mai multe capitale europene: Paris London UAE Romania Geneva Branches BLOM Bank France - Romania / Banque Banorient France Headquarter Bucharest – Unirii Customer Desk Unirii Bldv. No. 66, Bloc K3, mezanin Sector 3, Bucharest Phone: 004 021 302.72.01 (06) Fax: 004 021 318.52.14 (03) Bulevardul Unirii 66, București, România E-mail: unirii@blombank.ro

Istorie bancară: Bancpost

video - o istorie comercială a ofertelor Bancpost în reclame tv Bancpost a fost o bancă comercială de stat înființată în 1991 prin splitarea activelor Romtelecom. În 1997 a fost privatizată parțial, iar în 2002 statul a vândut ultimele participații la capitalul băncii. Prin cumpărare succesivă de acțiuni ale băncii, grupul grecesc Eurobank a achiziționat aproape 99% din capitalul Bancpost, iar în 2018 acesta a dispus integrarea băncii în Banca Transilvania. Fuzionarea celor două bănci s-a produs prin absorbție, noua bancă păstrând neschimbat numele Banca Transilvania și logo-ul BT. Date despre Bancpost valabile în 2009: Adresa Calea Vitan 6-6A, Tr. B si C, Parter, Et. 1-7, Sector 3 031296 Bucuresti, România Manuela Plapcianu - Presedinte Executiv INFO CENTER  Bancpost: 0800 110 200 / 021 30 20 789 Pentru informatii despre produsele Bancpost Luni – Vineri: 8:00 – 20:00 LINIE URGENTA CARDURI DEBIT Pentru anuntarea pierderii, furtului, blocarii/capturarii in ATM sau utilizarii frauduloase