Treceți la conținutul principal

Translate

Mari companii - AVIOANE S.A.

 S.C. AVIOANE S.A. a fost fondată în anul 1972 în scopul producerii și furnizării de avioane militare pentru Forţele Aeriene Române.

    Compania şi-a început activitatea ca producător de avioane prin cooperarea cu fosta Yugoslavie în dezvoltarea proiectului comun al avionului de bombardament şi atac la sol IAR-93. În perioada anilor 1980, compania a proiectat împreună cu Institutul Naţional de Construcţii Aerospaţiale, produs în întregime şi calificat împreună cu Centrul de Cercetări şi Încercări în Zbor avionul de antrenament IAR-99; avionul este şi în prezent în fabricaţie şi în serviciul Forţelor Aeriene ale României în versiunea modernizată – IAR 99 ŞOIM. Avionul este dovada remarcabilă a capabilităţilor companiei ca partener ideal în proiectarea şi execuţia produselor de aviaţie, cât şi a celor industriale.




    În ceea ce priveşte capabilităţile companiei, acestea acoperă un domeniu larg de activităţi de inginerie şi proiectare, mentenanţa produsului, testare, proiectare şi execuţie de scule şi verificatoare, fabricaţie de aeronave şi subansamble structurale şi suport produs. Procesele şi serviciile oferite de companie acoperă aproape toate ariile de fabricatie, şi anume:

  •     prelucrarea pieselor din aliaje de aluminiu şi oţel;
  •     procese speciale calificate pentru aviaţie: tratamente termice şi de protecţie a suprafeţei (cadmiere, anodizare, fosfatare, nitrurare ionică etc.);
  •     montaj general, asamblare finală, echipare şi testare;
  •     vopsire finală (inclusiv vopsiri avion) într-o incintă de mărime medie;
  •     încercări defectoscopice nedistructive, lucrări de laborator pentru testarea materialelor şi echipamentelor şi măsurare pe maşini digitale pentru dimensiuni mici, medii şi mari. (http://www.acv.ro/despre-noi/?lang=ro)
Acționariatul companiei este

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Biggest business websites in the world - top 100

Cele mai mari siteuri de afaceri din lume - top 100 sursa: alexa.com 1 PayPal paypal.com Online payment service for individuals and merchants. Allows users to send money and bills to a ... 2 Alibaba.com alibaba.com Launched in 1999, Alibaba.com is the leading global e-commerce platform for small businesses ar ... 3 Yahoo! Finance finance.yahoo.com Personal finance, investing tips and news. 4 ESPN espn.go.com Sports news network. Includes broadcast schedule, game scores and results, and articles on coll ...  5 Bank of America bankofamerica.com Nationwide bank. Includes product and service information, online banking and bank location fin ...   6 Chase Bank https://www.chase.com/ The largest banking company in the United States. 7 Skype skype.com Peer to peer internet voice service. Mac, Windows and Linux versions available. Users may call ... 8 Wells Fargo wellsfargo.com Connects

Cei mai mari producători de grâu din lume începând cu anii 1960

  România oscilează în perioada studiată între pozițiile 10 și 15. Sursa datelor: FAO - agenția ONU pentru agricultură și alimentație O producție video: City Globe Tour La începutul perioadei, în anii 1960, cel mai mare producător de grâu la nivel mondial era URSS, urmată de SUA, China, India și Italia. Dintre țările europene, Turcia, Franța și Germania aveau producții peste cea a României, iar Polonia, Spania și Iugoslavia intrau și ele în top 20 la nivel mondial. Ierarhia s-a schimbat în anii 1980, când China și apoi Statele Unite au depășit URSS, pe fondul unor scăderi de 10-20% a producției sovietice. Franța a devenit cel mai mare producător european, urmată de Turcia, UK, Germania, Italia și Ungaria - toate cu producții mai mari decât România. Erau anii în care Bucureștiul raporta producții record, iar propaganda comunistă livra în plan intern cifre fabuloase în ceea ce privește oricare dintre producțiile agricole. Topul perioadei era completat de Cehoslovacia, Polonia și Spania.

Top 10 cei mai bogati oameni din istorie

Moda topurilor cu cei mai bogati oameni din lume a cam trecut. Acum Romania libera, in sectiunea sa de topuri, va propune un Top 10 al celor mai bogati oameni din istorie.

Cele mai scumpe apartamente din București

 1. apartament 9 camere, bloc nou în zona Primăverii - 3,3 milioane de euro Ansamblul rezidential se afla amplasat in sectorul 1, pe Bulevardul Mircea Eliade, la intersecţie cu Calea Floreasca, în una din cele mai cunoscute zone a Bucureştiului, între cartierele Primăverii şi Floreasca se prezintă noul ansamblu rezidenţial ,,One Mircea Eliade", care este dezvoltat ca o parte a complexului ,,One Floreasca City" împreună cu blocul de birouri One Tower, unde se gaseste o sală de fitness cu piscină, restaurante, retail & food, supermarket şi spaţii comerciale în apropiere de parc şi lac.  Apartamentul de vânzare se află la etajul 18 din 20 și are o suprafață de 600 mp, 2 bucătării și 5 băi.  2. Penthouse cu vedere către Lacul Herăstrău - 3 milioane de euro Apartamentul are propriul nume pe harta imobiliară,  Asteria Residence.   Imobilul in care se afla a fost finalizat in anul 2007. Constructia este din beton, rezistenta, fara risc seismic, dotata cu absolut toate utilitatil

Preturile de consum pentru produsele alimentare

  Conform ultimului Buletin Statistic, indicele preturilor de consum pentru produse alimentare este principalul factor de crestere a ratei inflatiei, ponderea principala fiind reprezentata de produsele vegetale. • în luna ianuarie 2011, comparativ cu luna ianuarie 2010, preţurile produselor agricole au crescut cu 29,1%. Această creştere s-a datorat în principal produselor vegetale ale căror preţuri au avut o contribuţie de 27,9 puncte procentuale la evoluţia pe ansamblu a preţurilor produselor agricole. Produsele de origine animală au participat la această evoluţie a preţurilor cu 1,2 puncte procentuale. Ianuarie 2010 – decembrie 2010 Preţurile produselor din grupa de mărfuri alimentare au crescut cu 1,1%. Creşteri de preţuri s-au înregistrat la legume şi conserve de legume (+5,6%), fructe şi conserve din fructe (+2,2%), ulei, slănină, grăsimi (+1,3%), zahăr, produse zaharoase şi miere de albine (+1,0%), lapte şi produse lactate (+0,7%), produse de morărit şi panificaţie, peşte şi cons